Pokal Slovenije v ciklokrosu 2017/18 s šestimi dirkami

Kolesarska zveza Slovenije je danes objavila uradni koledar Slovenskega pokala v ciklokrosu za sezono 2017/18. Med šestimi prireditvami bo tudi ciklokros dirka Črne njive, ki bo na sporedu 11. novembra 2017.

novica-1-2017Dirko na Črnih njivah, ki je lani doživela uspešno premiero in ki je predstavljala vrnitev tekmovalnega kolesarstva v Ilirsko Bistrico, bomo vnovič organizirali člani Turnokolesarske sekcije Planinskega društva Snežnik. Prizorišče ostaje enako, Črne njive, nekaj manjših sprememb bo doživela le 2.1 km dolga tekmovalna proga.

Slovenski pokal v ciklokrosu se bo sicer tako kot lani začel z dirko v Cerknici, ki bo na sporedu 5. novembra. Nato si bodo ena za drugo sledile dirke na Črnih njivah, Škofji Loki, Vipavi, Šenčurju in Orehovljah pri Mirnu, kjer se bo prvenstvo zaključilo 10. decembra 2017. Na žalost v koledarju ni priljubljenih in dobro obiskanih dirk v Trzinu in Novem mestu, ter Murski Soboti. Status državnega prvenstva bo letos imela dirka v Šenčurju, kjer se bodo za naslove državnih prvakov udarili 2. decembra 2017.

Ciklokros pokal Slovenije 2017/18:

5. november – Ciklokros Cerknica, industrijska cona Podskrajnik – KK Pantal
11. november – Ciklokros Črne njive, Ilirska Bistrica – PD Snežnik
19. november – CX Škofja Loka, stara vojašnica – ŠD Koloka
25. november – Ciklokros Vipava – KK Vipava
2. december – Ciklokros Cycling United, Športni park Šenčur – KD Šenčur
10. december – Ciklokros Pantal, Orehovlje (Miren) – KK Pantal
Vir: kzs