Ciklokros Trzin: Primož Obal do suverene zmage

ciklokros-crne-njiveSezona slovenska pokala v ciklokrosu se je nadaljevala z dirko v Trzinu, kje do suverene zmage prišel Primož Obal (KK Team Turbo Tropovci).

»Proga je bila kar tehnična, edinstvena. Na ovinkih se kaj veliko ni dalo pridobit, zato sem poskusil z dolgim napadom na tempo, kar mi je uspelo. V začetku v prvem krogu je šlo kar hitro, potem se je malo umirilo. Okrog 25 minute na polovici dirke sem dvignil tempo in naredil razliko, ki sem jo nato še povečal,” je za portal Prijavim.se, preko katerega se lahko prijavite tudi na dirko v Ilirski Bistrici, povedal zmagovalec.

Z zaostankom 27 sek za Obalom je skozi cilj kot drugi pripeljal Peter Zupančič (Calcit Bike Team), tretji pa je bil Mitja Tancik. Tancik, član Energijeteam.com, je zaostal precej več saj je v cilj pripeljal s počeno pnevmatiko.

Med člani nad 40 let je zmaga ravno tako šla v Prekumurje. Dušan Hajdinak (KK Team Turbo Tropovci) je bil prehiter za Mirana Kurnika (KK Greg Bole Bled) in Janija Prešerna (BVG Gulč BTS Company).

Med mladinci do 19 let so na stopničkah vrstili trije kolesarji Calcita. Na najvišjo stopničko je stopil Mihael Štrajnar, 2. je bil Matic Kranjec Žagar in 3. Jaka Starman. V konkurenci dveh ženskih tekmovalk je zmago dosegla Urška Petje (TK Gorenjska).

Tudi med deklicami do 15  let je po zaslugi Hane Kranjec Žagar zmaga šla v vrste Calcita. Med dečki je bil najhitrejši Žan Pahor (Energijateam.com).

Slovenski pokal v ciklokrosu se bo nadaljeval 17. decembra 2016, za nas domačo dirko na Črnih njivah. Predprijave sprejemamo na http://prijavim.se/calendar/checkings/1718/Ciklokros_Crne_njive_16_17 ali po elektronski pošti prijave@ciklokros.si.