Ciklokros Črne njive 2017 je pred vrati

Slovenski pokal in Zimska liga v ciklokrosu se nadaljuje že to soboto, 11. novembra 2017, s ciklokros dirko na Črnih njivah. Prizorišče nad Ilirsko Bistrico bo dirko v ciklokrosu gostilo drugič zapored.

Dirko na krožni 2.2 km dolgi progi, ki bo glede na lansko izvedbo ostala praktično nespremenjena, bo tudi letos organiziralo PD Snežnik, v sodelovanju s TIC Ilirska Bistrica. Organizatorji na dirki pričakujejo do 60 tekmovalcev, ki se bodo pomerili v šestih različnih kategorijah.

Najprej bodo na vrsto prišli najmlajši, dečki in deklice do 15-ga leta starosti, katerih dirka se bo začela ob 11h. Ob 11:45h bo sledila tekma mladincev do 19ga leta starosti in žensk. Za konec dneva pa se bodo ob 12:45 na štart podali še moški v kategorijah članov od 19-40 let ter mastersov nad 40 let starosti.

Največ tekmovalcev in najbolj napete boje pričakujemo prav v zadnji dirki dneva. V kategoriji članov 19-40 let zmago na Črnih njivah brani Matej Kravos (TUŠ T.E.A.M). Da je v odlični formi je pokazal že na uvodni dirki v Cerknici, ki jo je začel najhitreje, a je bil kasneje prisiljen odstopiti zaradi okvare kolesa.

Zmago je takrat na koncu slavil Rok Korošec (BMC Amplatz) pred Matejem Mugerlijem (KK Pantal). Obeh tekmovalcev zaradi drugih obveznosti ne bo na Črne njive, kar odpira priložnost za druge: Primoža Obala (Meblojogi Kult), Tadeja Pogačarja (Rog Ljubljana), Jureta Bitenca (KD Šenčur) in Robija Jenka (Meblojogi Kult). Slednji bo na domačem terenu in pred domačimi navijači še posebej nevaren za visoka mesta. Iz širšega kroga favoritov ne gre izključiti niti Jerneja Stibilja (PiciBici Cityexpress) in še enega domačina in obenem organizatorja Mateja Kreblja (PiciBici Cityexpress).